O oljčnih oljih Sabadin

Oljarstvu se v družini Sabadin poklanjamo iz generacije v generacijo. S čutno skrbnostjo in visokim spoštovanjem do naše naravne dediščine uresničujemo zgodbo vrhunskega oljčnega olja že 20 let.

Naše oljke se bohotijo v istrskem naselju v severnem delu Šavrinskega gričevja, v Marezigah. To je eden najbolj severnih predelov Istre, kjer še uspevajo oljke. Gre za izjemno mikrolokacijo gojenja oljk, predvsem zaradi podnebnih posebnosti, saj je tukaj pretok hladnega in toplega zraka med dnevom in nočjo najmočnejši.

Naša skrb za oljke poteka celo leto, še posebej pa v obdobju obiranja plodov. Oljke obiramo ročno; s tem zagotavljamo čim večjo nepoškodovanost plodov, kar pomeni tudi kakovostnejše olje.

Extra deviško oljčno olje

Naša olja so pridobljena izključno z mehanskimi postopki, ne vsebujejo aditivov in niso kemijsko niti toplotno obdelano. Plodove dvakrat dnevno pripeljemo v predelavo; v časovnem obdobju 4 ur.

Ponosni smo, da na osnovi tega, ter senzoričnega ocenjevanja in kemijske analize naša olja spadajo v najvišjo, torej najbolj kakovostno kategorijo - extra deviška oljčna olja.

Oljčno olje med kuhanjem izgubi visoko vsebnost polifenolov, ter biofenolov, zato je najbolje, da ga dodamo gotovim jedem. Je izvrstna začimba, ki nadgradi okuse in arome vaših najljubših jedi.

Skrb za najvišjo kakovost

Olje takoj po predelavi filtriramo in do polnitve hranimo v kontrolirani temperaturi 15 stopinj celzija v posebnih inox posodah pod inertnim plinom. S tem olje ohranja najvišjo kakovost. Pred polnjenjem v steklenice vbrizgamo inertni plin, polne steklenice pa nato hranimo v temnem prostoru.

Skrb za najvišjo kakovost proizvodnje zaupamo oljarni Babič, ki je bila deležna številnih nagrad in priznanj. Visoko kvaliteto našega oljčnega olja je v vseh fazah proizvodnje nadzorovana pod budnim očesom inovativnega Sandija Babiča.